تاریخچه ال ای دی (LED)
1401 اردیبهشت 05 تاریخچه ال ای دی (LED)


تاریخچه ال ای دی و مزایای آن

امروزه بیش از هر زمان دیگری از لامپ‌های ال‌ای‌دی استفاده می‌کنیم، بنابراین لازم است با تاریخچه ال‌ای‌دی آشنا شویم و بدانیم که چه کسی آن‌ها را اختراع کرد.

 کارشناسان روشنایی پاورلایت تولید کننده انواع پروژکتور و وال واشر در نظر دارد در اینجا مختصری درباره تاریخچه ای ای دی (LED) برای شما ارائه دهند تابتواند بر اطلاعات شما بیفزاید و با معرفی محصولات خود دید شما را نسبت به دنیای روشنایی باز کند.

ال‌ای‌دی چیست؟
 LED به معنی دیود نورافشان (Lighting Emitting Diode) است. دیود یک جزء الکتریکی است که هنگام اتصال به جریان مستقیم، نور را منتشر می‌کند. این ماده در اصل الکترولومینسانس (Electroluminescence) کار می‌کند و می‌تواند نور را در طیف مرئی و همچنین مادون قرمز و ماورا بنفش ساطع کند. الکترولومینسانس یا تابناکی به معنی تابش فوتون‌‌‌‌‌های نور (فرابنفش، مرئی یا فروسرخ) از یک جسم به دلیل‌ گذار الکترون‌‌‌‌‌های برانگیخته از تراز‌‌‌‌های بالا به پایین است.

تاریخچه ال‌ای‌دی
در سال ۱۹۰۷، یک مهندس رادیو بریتانیایی به نام هنری جوزف راند (Henry Joseph Round) که برای گولیلمو مارکونی (Guglielmo Marconi) کار می‌کرد؛ با استفاده از ردیاب‌های کریستالی آزمایشاتی را انجام داد. او برای اولین بار متوجه شد که وقتی ولتاژ ۱۰ ولتی بر بلور carborundum (کاربید سیلیسیوم) اعمال می‌شود، نوری زرد رنگ منتشر می‌شود. اگرچه “هنری راند” مکانیسم این پدیده را درک نکرد، اما یافته های خود را در سال ۱۹۰۷ در مجله‌ای به نام برق جهانی منتشر کرد. ولگ ولادیمیرویچ لوزف (Oleg Vladimirovich Losev) از روسیه در سال ۱۹۲۷، مقاله‌ای با عنوان “آشکارساز کاربید سیلیسیوم درخشان و اثر تشخیص و نوسانات با بلورها” منتشر کرد.

 لوزف هنگام کار با گیرنده‌های رادیویی متوجه شد که وقتی جریان مستقیم از طریق محل اتصال کاربید سیلیسیوم عبور داده می‌شود، نقطه‌ای ازنور زرد رنگ روشن می‌شود. در حقیقت او یک دیود تابش نور ساخته بود. اگرچه این تأثیر پیش‌تر توسط هنری جوزف راند مشاهده شده بود، اما لوزف اولین کسی بود که نظریه‌ای درباره نحوه عملکرد این اثر و پیش‌بینی کاربردهای عملی ارائه داد. در سال ۱۹۲۷، لوزف جزئیات مشاهدات خود را در یک ژورنال روسی منتشر کرد.

 
ساخت ابتدایی ترین دیود
در تاریخچه لامپ ال ای دی نام ولادیمیرویچ لوزف نیز به چشم می خورد. فردی به نام ولادیمیرویچ لوزف در سال ۱۹۲۷ از روسیه مقاله ای تحت عنوان آشکارساز کاربید سیلیسیوم درخشان و اثر تشخیص و نوسانات با بلورها منتشر کرد.

 لوزف هنگام کار با گیرنده های رادیویی به این نتیجه رسید که هنگامی که جریان مستقیم از طریق اتصال کاربید سیلیسیوم عبور داده می شود، تقطه ای نورانی به رنگ زرد ایجاد می شود.
ولادیمیر با این کار در واقع توانسته بود یک دیود بسازد. این مشاهدات پیش تر توسط هنری جوزف راند ثبت شده بود اما لوزف اولین فردی بود که نظریه ای اساسی درباره نحوه این کار و عملکرد خود ارائه داد. در سال ۱۹۲۷ مشاهدات و جزئیات آزمایش های لوزف در ژورنال روسی منتشر شد.

 مزیت‌های لامپ ال ای دی کدام است؟
در زمان خرید لامپ‌ ال ای دی در مقایسه با لامپ‌های CFL و رشته‌ای اگرچه هزینه بیشتری پرداخت می‌کنید اما ویژگی‌های خوب بسیاری دارند که باعث می‌شود، خرید آنها بسیار مقرون به صرفه باشد :

طول عمر بالا
 بازده بالا
 انرژی روشنایی و شدت نور زیاد
 تنوع بالای رنگ
اثر حرارتی بسیار کم
قابلیت اطمینان روشن شدن بدون تاخیر .

 صنایع روشنایی پاورلایت تولید کننده انواع وال واشر، پروژکتور ال ای دی(LED)، اس ام دی (SMD)، سی او بی (COB)، آی پد(IPAD) و پروژکتور رشد گیاه(فول اسپکتروم) ودارای 24 ماه گارانتی تعویض پس از فروش می باشد.

برای کسب اطلاعات و آشنایی بیشتر با محصولات و مشاوره با کارشناسان شرکت صنایع روشنایی پاورلایت اینجا را کلیک و با شماره های 09900907005 و 02634533742 تماس حاصل فرمایید.

برچسب ها