نحوه تست ال ای دی (LED)
1401
شهریور
22
روش های تست کردن دیودهای نورانی
پیکسل های LED (دیود نورانی) را در مدارات گوناگون از قبیل مدار فرمان، ، بک گراند تلویزیونهای LED، نمایشگرها، رقص نورها ، لامپ های LED و … می توان مشاهده کرد. در بیست سال اخیر با پیشرفت تکنولوژی ساخت قطعات ال ای دی با وات های بالا، سبب ساخت انواع متفاوتی لامپ ال ای دی در بخش خودرویی، صنعتی و منازل شده است. اما یکی از مشکلات تعمیر کاران نحوه تست ال ای دی ها می باشد. در اینجا می خواهیم به نحوه تست پیکسل های led بپردازیم. در ادامه با نحوه تست کردن پیکسل های led با ما همراه باشید.
ساده ترین روش جهت تست LED ها
بهتر است با یک منبع تغذیه 24 و یا 32 ولت دی سی (32Vdc) که یکی از مسیرها با یک مقاومت 10 کیلو اهم سری شده تست شوند. قطب مثبت و منفی تغدیه با استفاده از مقاومتی که در مسیر جهت کاهش جریان مدار قرار داده شده باید بترتیب به قسمت کاتد و آند led متصل شود. که به آن بایاس مستقیم هم می گویند. اما یکی از نکات مهم تشخیص آند و کاتد led می باشد. که در تصویر چند نوع نشان داده شده. قابل ذکر است ولتاژ شکست led معمولا بیشتر از 100 ولت می باشد، و در صورتی که اشتباهی جای قطب ها در زمان اتصال بر عکس زده شود اتفاقی برای led رخ نمی دهد.
نحوه تست کردن پیکسل های LED ها
پیکسل های led نیز جزء خانواده دیود ها می باشند و همانند دیودها تست می شوند. اما نمی توان با مولتی متر های معمولی آنها را تست کرد. معمولا مولتی متر ها در حالت تست دیود تا افت ولتاژ ۱ ولت را محاسبه می کنند. در صورتی که ال ای دی ها معمولا از 1.8 ولت برای ال ای دی قرمز و برای مابقی به افت ولتاژ بیشتری نیاز دارند. اما در مدار داخلی مولتی متر ها در حالت تست دیود، دیود را در مداری بایاس می کنند و با توجه به افت ولتاژی که بر روی دو سر دیود می افتد مقدار نمایش داده می شود. یکی از دلایل ضعف مولتی مترها استفاده از باتری های با ولتاژ پایین برای راه اندازی می باشد. همچنین به دلیل امپدانس بالای نیمه هادی ها (دیود نورانی) نمی توان با استفاده از حالت اهمتر نیز led ها را تست کرد.
گروه مهندسی پاورلایت با هدف برطرف کردن نیاز داخلی کشور فعالیت خود را از سال1390 به همراه گروه متخصص و توانا در طراحی و تولید آغاز نمود. نیاز روز افزون صنعت جهانی به بهینه سازی مصرف انرژی این گروه مهندسی را برآن داشت تا با تولید تجهیزات روشنایی مبتنی بر فناوری COB ، SMDو LED راندمان نوری بالا در جهت کاهش هزینه های مصرف انرژی قدم بردارد و عمده توان خود را بر روی تولید المان های نورپردازی متمرکز نموده است.
برای آشنایی بیشتر با انواع وال واشرپروژکتور و چراغ های رشد گیاه پاورلایت و مزیت های فنی و نورپردازی آن نسبت به سایر محصولات بازار، با شماره های 02634533742 و09900907005 تماس بگیرید.